Harris ve Trump'ın ilk canlı yayın tartışmasında Harris önde

Harris ve Trump'ın ilk canlı yayın tartışmasında Harris önde
Demokrat aday Kamala Harris, ilk canlı yayındaki tartışmada Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a kıyasla daha iyi bir performans sergiledi.

Amerikan medyasının büyük bölümüne göre, dün akşam ABC News kanalında yayınlanan canlı yayında Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasında gerçekleşen ilk tartışmada Harris önde görüldü. Ancak, başkanlık yarışı hala sıkı bir şekilde devam ediyor.

HARRİS'İN PERFORMANSI VE MEDYA ANALİZLERİ

Amerikan medyasındaki haber ve analizlerde, Harris'in özellikle kürtaj, göçmenler ve Rusya-Ukrayna savaşı konularında Trump'ın söylemlerini etkili bir şekilde geri püskürttüğü vurgulandı. Harris'in bu konularda daha dengeli mesajlar verdiği belirtilirken, Trump'ın beklenen performansını sergilediği ancak bazı noktalarda Harris'in "tuzaklarına" düştüğü ifade edildi. Bununla birlikte, Harris'in Afganistan'dan geri çekilme ve Biden yönetiminin performansı konularında etkisiz kaldığı da öne sürüldü.

KARARSIZ SEÇMENLERİN TEPKİSİ

CNN, Washington Post ve New York Times gibi ana akım medyalarda yer alan haberlerde, dünkü tartışmanın kararsız seçmenler üzerinde büyük bir etki yaratmadığı belirtildi. Kararsız seçmenlerin görüşlerine göre, Harris'in performansı kısmen daha iyi olsa da, kendisini Biden'dan net bir şekilde ayrıştıracak ve Trump karşısında net bir favori olarak konumlandıracak düzeyde bulunmadığı kaydedildi.

BAŞKANLIK SEÇİMLERİ ÖNCESİ ANKET SONUÇLARI

Başkanlık seçimlerine iki aydan az bir süre kala, ülke genelinde anketler hala Harris ile Trump'ın başa baş bir yarış içinde olduğunu gösteriyor. Real Clear Politics'in yayımladığı anket ortalamalarına göre, Harris yüzde 48,4, Trump ise yüzde 47,3 ile yarışı sürdürmektedir. Bu durum, seçimlerin oldukça çekişmeli geçeceğini ve sonuçların belirsizliğini koruyacağını işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.