İkinci el araç alacaklar dikkat! Öyle bir yöntem bulmuşlar ki: Fark etmeden başka araç alabilirsiniz

İkinci el araç alacaklar dikkat! Öyle bir yöntem bulmuşlar ki: Fark etmeden başka araç alabilirsiniz
İkinci el otomobil pazarında ortaya çıkan dolandırıcı yöntemi şaşkına çevirdi! Öyle bir yöntem bulmuşlar ki siz fark etmeden size başka araç satıyorlar...

Otomobil fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşlar ikinci el araçlara yöneliyor. İkinci el araçların alışı ve satışında çok ince bir dikkat istiyor. Sektörde türlü dolandırıcılıklar ortaya çıkıyor. 

ANLAŞILAN ARAÇ BAŞKA, SATILAN ARAÇ BAŞKA  

Otomobil ekspertiz raporlarının fiyatları adeta uçtu! Tavan fiyat  uygulansın talebi geldi! 'En ucuzu bin lira diyebiliriz…' - Finans  haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Hatay’da ikinci el otomobil pazarında ortaya çıkan yeni dolandırıcı yöntemi şaşkına çevirdi. Ekspertizde sorun çıkarmaması için ekspertize başka araç konuluyor ve noterde farklı bir aracın satışı yapılıyor.  

Tarafların fiyat anlaşmasına vardığı otomobil satışında, alıcı ekspertize konulmasını istediği araçta plaka olmadığını fark etti. Ancak bir gün öncesinde ekspertiz yapıldığını düşünen alıcı, durumdan şüphe duymadan satış işlemlerine devam etti. 

Oto yıkamacı aracın sol tarafında boya olduğunu fark edip araç sahibini uyardı. Ardından alıcı, yeniden ekspertize koyduğunda aracın sol tarafında boya olduğu raporlandı. 

‘30 YILDIR SEKTÖRDEYİM BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRÜYORUM’ 

ATV'nin haberine göre, bu dolandırıcılık olayını değerlendiren ekspertiz uzmanı Mehmet Durgun durumu değerlendirerek "30 yıldır bu sektör içerisindeyim. Birçok olayla karşılaştık ama böyle bir olayı ilk defa görüyorum." dedi.  

Ekspertiz uzmanları, araç alacakları ruhsat ve şasi numarasını kontrol etmeleri, plakası olmasa bile ruhsatı isteyerek şasi numarasının kontrolünü sağlamaları gerektiği konusunda uyardı. Ayrıca böyle dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşan vatandaşların suç duyurusunda bulunarak yasal haklarını aramaları gerektiği belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.