İklim Değişikliği Başkanlığından, Engin Altan Düzyatan açıklaması

İklim Değişikliği Başkanlığından, Engin Altan Düzyatan açıklaması
İklim Değişikliği Başkanlığı, Azerbaycan'da düzenlenecek COP29'da Türkiye'yi temsil edecek oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın seçiminin tamamen COP29 Başkanlığı tarafından yapıldığını açıkladı.

İklim Değişikliği Başkanlığı, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nda (COP29) Türkiye'yi oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın temsil etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Düzyatan'ın seçilmesinin tamamen COP29 Başkanlığının tercihi olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin COP toplantılarındaki resmi temsilinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde ve İklim Değişikliği Başkanlığı koordinasyonunda, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji, Ticaret Bakanlıkları gibi ilgili bakanlıkların katılımıyla oluşturulan "resmi müzakereci heyet" ile sağlandığı vurgulandı.

'ÜYELER COP29 BAŞKANLIĞININ TERCİHİ'

COP29 Azerbaycan Başkanlığı tarafından temmuz ayında kurulan Uluslararası Danışma Komitesi'nin (IAC) gayriresmi nitelikte olduğu ve üyelerin COP Başkanlığı tarafından belirlendiği aktarılan açıklamada, komitenin farklı alanlardan iklim savunucularını bir araya getirdiği ifade edildi. Komitenin tavsiye niteliğinde toplantılar yaptığı, resmi bir statüsünün olmadığı ve seçilen üyelerin tamamen COP29 Başkanlığının tercihlerini yansıttığı kaydedildi.

İklim Değişikliği Başkanlığı, Türkiye'nin COP29'da uzman ve yetkili müzakere heyetiyle resmi oturumları takip etmek üzere hazırlıklarını sürdürdüğünü ve sürecin Başkanlık koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.