Instagram yasağına ilişkin kritik toplantı: Yasak ne zaman kalkacak?

Instagram yasağına ilişkin kritik toplantı: Yasak ne zaman kalkacak?
Günlerdir devam eden erişim yasağının Instagram temsilcileri, bugün saat 13.30'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile çevrimiçi toplatıda görüştü. Görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos Cuma günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafında sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin, platform temsilcileri ile bugün öğleden sonra çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Sosyal medya hesabı "X" üzerinden paylaşımda bulunan Uraloğlu, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

Bakan Uraloğlu ve Instagram temsilcileri arasındaki saat 13.00'te gerçekleştirilen yaklaşık bir saat sürdüğü öğrenildi. Görüşmeye dair henüz bir açıklama yapılmadı.

KRİTİK GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Habertürk'te yer alan habere göre; Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile Instagram yetkileri arasındaki görüşmeden olumlu sonuç alındı.

INSTAGRAM'A 3 ŞART SUNULDU

Görüşmede Instagram yetkililerine üç maddelik şart sunuldu:

- Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.

- Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.

- Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.

Hamas konusunda hesapları kapatan ancak terör örgütü PKK konusunda aynı proaktif tutumu sergilemeyen Instagram yetkilerine, “PKK’yı siz de terör örgütü olarak görüyorsunuz. Bu konudaki paylaşımları algoritmaya işleyin ve daha hızlı hareket edin” mesajı verildi. Instagram yetkilerine ayrıca ifade özgürlüğü konusunda çifte standarttan uzak durmaları telkin edildi.

Instagram yetkilileri, Haniye konusunda herhangi bir söz vermedi. Instagram’ın yeniden erişime açılması kararının, Bakanlar toplantısından sonra verilmesi bekleniyor.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos itibarıyla erişim engeli getirmişti.

Sosyal medya kullanıcıları yasağa tepki gösterirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yasak kararının  platformun uyarılara rağmen "katalog suçları" dikkate almaması gerekçesiyle alındığını savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.