İsrail'de Netanyahu karşıtı büyük protesto: Göstericiler erken seçim istiyor

İsrail'de Netanyahu karşıtı büyük protesto: Göstericiler erken seçim istiyor
İsrailliler 7 Ekim'de başlayan savaştan bu yana, Netanyahu'ya karşı en büyük protestoyu gerçekleştirdi. Kudüs'te toplanan on binlerce İsrailli protestocu, ateşkes ve erken seçim çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 178 gündür düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 32 bini aştı. On binlerce İsrailli, hükümet karşıtı protesto için Kudüs'ün merkezinde bir araya geldi. Protestocular ise, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliği konusundaki fikir ayrılığını ortaya koyarak, erken seçim isteğinde bulundu. 

ATEŞKES İSTEĞİ BÜYÜYOR

Yaklaşık altı aydır devam eden çatışmalar sonucu İsrail halkı, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliği konusundaki fikir ayrılığını tekrardan ortaya koydu. 
İsrail halkına rehineleri eve getirme sözü Netanyahu'nun bu girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Rehinelerin teslimi için görüşmeler pazar günü yeniden başladı, fakat yakın zamanda bir ilerleme sağlanacağına dair henüz bir işaret bulunmuyor.
Rehinelerin aileleri zamanın azaldığına inanıyorlar ve Netanyahu'ya yönelik fikir ayrılıklarını daha fazla belirtiyorlar.
İsrail'de devam eden bu süreç akıllara erken seçim olasılığını getirirken Netanyahu ise sessizliğini koruyor.

İSRAİL ASKERİ ŞİFA HASTANESİNDE'DE ENKAZ BIRAKTI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nden çekildi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklama ile kuşatmanın iki haftanın ardından sonlandırıldığı onaylandı. Bölgedeki tanıklar, iki hafta süren ablukanın ardından hastanenin büyük ölçüde yandığını ve kullanılamaz hale geldiğini söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü, kuşatma sırasında 21 hastanın hayatını kaybettiğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.