İsrail'de Netanyahu'ya yönelik protestolar sürüyor

İsrail'de Netanyahu'ya yönelik protestolar sürüyor
İsrail'de, Netanyahu'nun Gazze'deki ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik isteksizliği, binlerce kişinin katılımıyla üçüncü gününde de protesto ediliyor.

İsrail'de, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik isteksizliği, halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Üç gündür süren protestolara binlerce kişi katılırken, özellikle Tel Aviv ve Batı Kudüs'te sokaklar dolup taştı.

Göstericiler, Gazze'deki İsrailli esirlerin ölümünden Netanyahu ve hükümetini sorumlu tutarak, çeşitli yerlerde ateşler yakıp polisin müdahalesiyle karşılaştı. Protestocular, ellerinde İsrail bayraklarıyla Netanyahu ve hükümet üyeleri aleyhinde pankartlar taşıyarak, esirlerin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Tel Aviv'de Savunma Bakanlığı önünde toplanan binlerce kişi, Netanyahu'yu, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasını kasıtlı olarak önlemekle suçladı. Göstericiler, Netanyahu'yu esirleri "siyasi enkazın altında" ölüme terk etmekle itham ederken, protestolar esnasında en az iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Batı Kudüs'te ise Netanyahu'nun konutunun çevresinde toplanan eylemciler, polis engeliyle karşılaştı. Netanyahu'nun Gazze Caddesi'ndeki konutuna yürümek isteyen grup, polisin güç kullanmasıyla dağıtıldı.

Bu arada, İsrail ordusu kısa süre önce Gazze'de bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaştığını duyurdu. Netanyahu, esirlerin serbest bırakılması için müzakerelerin sürdüğünü iddia etse de, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşmasını yapmamakla suçlanıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 40 binden fazla kişi hayatını kaybederken, bölgede insani kriz derinleşmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.