İstiklal'deki bombalı saldırı davası ertelendi

İstiklal'deki bombalı saldırı davası ertelendi
13 Kasım 2022'de Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin 10'u tutuklu 36 sanığın yargılandığı 5'inci duruşmada karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 26 Nisan'a ertelendi.

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde; 6 kişinin hayatını kaybettiği 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin 10'u tutuklu 36 kişinin yargılandığı davanın 5'inci duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın da bulunduğu 6 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Bazı tutuklu sanıklar ile olayda hayatlarının kayıplarının yakınları ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Mütalaaya karşı savunmanın tutukluluğunu sanık Albashır, kapsamlı bir şeyin olmadığını belirtti.

SUÇLAMALAR REDDEDİLDİ

Duruşmada, bir kısım sanıklar ile avukatlarının da savunması alındı. Sanıklar, üzerlerine atılımlı suçlamaları kabul etmeyip tahliye ve beraat talebini iletti.

Ara mahkeme heyeti heyeti, Albashır'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Firari 10 sanık hakkında yakalama emrinin infazının beklenmesini, sanık Bilal el-Hacmaus'un gıyabındaki tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet, bazı taraf avukatlarının sunduğu mazeret taleplerini kabul etti.

Heyet, davayı karara bağlamak üzere duruşmayı 26 Nisan Cuma gününe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.