İzmir'deki yangın kente ulaştı: Yollar trafiğe kapandı

İzmir'deki yangın kente ulaştı:  Yollar trafiğe kapandı
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın kente kadar ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapatıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde çıkan yangın Bayraklı ilçesindeki yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Bazı evlerin ise  yandığı görüldü.  Dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle sönüdürme çalışmalarını aksatırken, olay yerine takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

Ayrıca, itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban yangınla ilgili açıklamalarda bulundu:

"Karşıyaka ilçesinde devam eden orman yangınına yakın bölgelerdeki bazı evler tahliye edildi. Bölgede saatte 80 kilometreye ulaşan rüzgarın da hava araçlarıyla müdahaleyi zorlaştırıyor."

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda yangın sebebi ile trafiğe kapatılan yolları paylaştı:

Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yollar trafiğe kapatılmıştır. Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gidişler kapatılmış olup Otoyola zorunlu istikamet verilmektedir.

Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri tenis kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır.  Bayraklı Toki'ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.