İzmirliler dikkat! Metro çalışanları eyleme başlıyor

İzmirliler dikkat! Metro çalışanları eyleme başlıyor
İzmir’de metro çalışanları yapılan baskılar ve haksızlıklar nedeniyle yarından itibaren eyleme başlıyor. Bu kez konu giyim...

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir Metro AŞ çalışanı sendika üyelerine baskı yapıldığını ve hak edişlerinin eksik ödendiğini belirterek, yarından itibaren sakal bırakma ve sivil kıyafet giyme eylemi yapacaklarını açıkladı. 

YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

İzmir Metro AŞ'nin genel müdürlük binası önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Hamdullah Giral, işveren ile yapılan son Toplu İş Sözleşmesi'nde haklarını almak için greve çıktıklarını ancak işverenin daha sonra intikam duygusuyla hareket ederek çalışanlara baskı yaptığını savundu. Giral, işten atma tehditleri ve mobbing uygulamalarına maruz kaldıklarını ifade etti. 

Giral, işverenin iletişim yollarını tamamen kapatıp baskı ve tehditlere devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Sendika olarak 'işçilerin sesine kulak verin, huzursuz etmeyin ve görmezden gelmeyin' dedik. Siz ne yaptınız? İletişim yollarını tamamen kapatıp baskıya ve tehditlere devam ederek çalışanları değersizleştirdiniz. 'Alnımızın teri hak edişlerimizi ödeyin' dedik. 'Hakkınız değil' dediniz, eksik ödediniz. Sahada iş barışı bozuldu, adalet bozuldu. En ufak bir hatamızda bile işten atılırız korkusuyla çalışmak istemiyoruz." 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan metro çalışanlarına sahip çıkmasını isteyen Giral, "Sesimizi duyurana kadar yarın sabahtan itibaren sivil kıyafetle birlikte sakal eylemine başlıyoruz. Eğer sesimize kulak veren olmazsa eylemlerimiz artarak devam edecektir." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.