Koç Holding, Yapı Kredi'yi BAE'ye satıyor

Koç Holding, Yapı Kredi'yi BAE'ye satıyor
Bir süredir BAE menşeili First Abu Dhabi Bank (FAB) ile görüşmelerini sürdüren Koç Holding, Yapı Kredi'yi 8 milyar dolara satma kararı aldı. Anlaşmanın detayları ise henüz netlik kazanmadı.

Reuters, First Abu Dhabi Bank (FAB), Türk konglomeratı Koç Grubu'nun (KCHOL.IS) İstanbul merkezli banka Yapi Kredi'deki (YKBNK.IS) %61,2 hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmelerine devam ediyor. Konuyla alakalı üç kaynak, anlaşmanın detaylarının birkaç ayın ardından şekillendiğini açıkladı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, görüşmenin gizli yapıldığını belirtti.

First Abu Dhabi Bank, Orta Doğu'nun en büyük bankalarından biri olup, bu satın alma ile Türkiye pazarında önemli bir konum elde etmeyi hedefliyor. Koç Grubu ise uzun yıllardır sahip olduğu Yapi Kredi'deki hissesini satarak finansal yapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yapi Kredi'nin satışının tamamlanması, Türk bankacılık sektöründe önemli bir değişim yaratacak ve uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini artırabilir. Anlaşmanın detayları ve tamamlanma tarihi henüz netlik kazanmış olmasa da, bu büyük ölçekli satın alma işleminin sektör üzerinde geniş yankı uyandırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.