Mersin havalimanına yarın kavuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışa katılacak

Mersin havalimanına yarın kavuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışa katılacak
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mersin Tarsus ilçesine yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanının yarın hizmete açılacağını duyurdu. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katılacak.

Temeli 2013'de atılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabındaki duyurusuyla 10 Ağustos'ta açılacağı söylendi. Yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanı, 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Açılış töreni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımIyla gerçekleşecek.  

Çukurova

"5 MİLYONUN ÜZERİNDE VATANDAŞA HİZMET VERECEK" 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Çukurova Uluslararası Havalimanı yarın hizmete açılıyor. Çukurova Uluslararası Havalimanı, başta Adana ve Mersin olmak üzere Osmaniye ve Niğde'ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet verecek." denildi.

Çukurova2

Çukurova Uluslararası Havalimanı Türkiye'nin 58. havalimanı olacak. Havalimanının 3 bin 500 metre uzunluğuna, ana pistinin ise 60 metre gövde genişliğine sahip olduğu aktarıldı. Paylaşımda Türkiye'nin dünyaya açılan yeni kapılarından olacağı kaydedildi.

Mersin Havalimanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.