Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: İtiraf sonrası tekrardan DNA örneği arandı

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: İtiraf sonrası tekrardan DNA örneği arandı
Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetine ilişkin soruşturmada amca ile yengenin ifadelerinin yeniden alınacağını kaydedildi. İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadelerinin ardından evinde ve ahırında DNA örnekleri arandı.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra, cesedi bir çuval içinde dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayeti üzerindeki soruşturma derinleştiriliyor.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezaevinden çıkarılıp ek ifadesinin alınmasının ardından jandarma, Bahtiyar’ın evinde ve ahırında tekrar incelemeler gerçekleştirdi. DNA örnekleri toplandı.

GİZLİ TANIKLAR DEVREYE GİREBİLİR

Sözcü’nün haberine göre, Soruşturma kapsamında şüpheli ya da bilgisine başvurulan bazı kişilerin gizli tanık olarak ifade verebileceği öğrenildi. Bu süreçte, İçişleri Bakanlığı tarafından tanık koruma programına dahil edilmek üzere üç kişilik bir uzman heyet Diyarbakır’a gönderildi.

CEZA İNFAZINDA YENİ ÖNLEMLER

Güran ailesi üyeleri ve cinayetle bağlantısı olabileceği düşünülen 12 kişinin tutulduğu cezaevinde birbirleriyle görüşmeleri engelleniyor. Aile üyelerinin birbirleriyle ve dış dünya ile irtibat kurmalarına izin verilmiyor.

Tutuklular özel kameralı odalarda kalıyor ve temas ettikleri infaz koruma memurları da özel olarak seçiliyor. Olası delil karartma ve ifade değişikliklerinin önüne geçilmesi için her türlü tedbir alınmış durumda.

DNA İNCELEMESİNE YENİDEN BAŞLANILDI

Jandarma, Bahtiyar’ın itirafında geçen "Cesedi ahır penceresinden bıraktım" ifadesi üzerine köydeki ahır ve boşaltılan evde yeniden inceleme yaptı. J

ASAT ekipleri, evde parmak izi, tırnak, kan, tükürük gibi DNA bulguları topladı. Bu inceleme, amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes’in suçla bağlantısının araştırılmasına katkı sağlayacak. İki saat süren incelemenin ardından elde edilen numuneler laboratuvara gönderildi.

TANIK KORUMA PROGRAMI DEVREDE

Cinayetle ilgili kritik bilgilere sahip iki kişinin gizli tanık olarak korunmaya alınması gündemde. Tanıkların korunması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen ekip, hem tanıklarla hem de savcılık yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Tanık koruma uzmanlarının verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmanın seyrinin değişebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.