Narin nerede? İl Jandarma Komutanı: Çember daraldı, sonuca çok yaklaştık

Narin nerede? İl Jandarma Komutanı: Çember daraldı, sonuca çok yaklaştık
Diyarbakır'da 21 Ağustos Çarşamba günü gittiği Kur'an kursundan dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım çalışmalara ilişkin, "Süreç içerisinde birçok ihbar geldi, asıllı asılsız olsa da her ihbarın üzerine gidiyoruz. Şu anda çember çok daraldı." açıklamasını yaptı.

Diyarbakır'ın kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan henüz haber alınamadı.

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Tavşantepe İlkokulu'nda oluşturulan Hareket Merkezi'nde gazetecilere son durum hakkında bilgi verdi.

'BİRÇOK İHBAR GELDİ' 

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Olay yeri incelemesinden tutun kriminal ekiplerimiz en ince ve hassas konulara kadar değinmiştir. En ufak delillere kadar gerekli inceliği yapmıştır. Diyarbakır'ın 17 ilçesinden toplam 1000 küsur komando halihazırda ikinci, üçüncü defa bölgede arama faaliyetlerine devam etmektedir. Diyarbakır Adli Tıp, İstanbul Adli Tıp, Van Kriminal Daire olmak üzere birçok delillerin incelendiği yerlere mevcut deliller gönderilmiştir. Milletimiz şundan emin olsun ki devletimiz inşallah Narin'i çok kısa bir zamanda bulacaktır. Tabi ki bu süreç içerisinde birçok ihbar gelmektedir, asıllı asılsız olsa da biz her türlü ihbarın üzerine de gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Yeraltı görüntüleme cihazlarına kadar Jandarma Genel Komutanlığı ve imkanlarını biz buraya yağdırdık."

'NARİN'İN HAREKETLERİNİ DAKİKA DAKİKA KAYDA ALDIK'

Sonuca ulaşmaya çok az kaldığını ifade eden Yıldırım, "Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika, bakın saat saat demiyorum dakika dakika Narin’in köydeki hareketlerini, faaliyetini her türlü şeyini kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık." diye konuştu.

'EN BAŞINDAN BERİ ADLİ VAKA'

Yıldırım, konuşması şöyle sürdürdü:

"Biz olayı ilk andan itibaren adli vaka olarak görüyoruz. bize haber verildiği andan itibaren olay adli bir vaka. Bizim için adli, kolluk için adli. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Yani şu anda da sizleri açıklayamadığım her türlü ihtimali de değerlendiriyoruz ve değerlendirmek zorundasınız. Böyle bir çalışmamız var. Günümüzdeki şu anda yapılan arama çok daha büyük çaplı bir arama. Daha ince, daha 'acaba gözden kaçan bir yer var mı' mantığında en ufak ihtimali de değerlendirmek zorundayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.