O ilimizde yağmur tatili! Valilik duyurdu: Eğitime 1 gün ara

O ilimizde yağmur tatili! Valilik duyurdu: Eğitime 1 gün ara
Meteorolojinin uyarılarının ardından il genelinde etkisini sürdüren sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Bu kez yağmur tatili verdi! Valilik duyurdu...

Hatay'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Hatay Valiliği tarafından yapılan resmi duyuru ile Antakya ve Defne ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. 

AFAD KRİZ MASASI TOPLANTISI DÜZENLENDİ 

Hatay'da başlayan şiddetli yağışlar, konteyner kentlerinde su baskınlarına neden oldu. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşan 167 ihbardan 157'si su baskını, 10'u ise mahsur kalma durumuyla ilgiliydi. Ekipler, ihbarlar üzerine hızla harekete geçerek vatandaşların yardımına koştu. Yağışların ardından Hatay Valiliği, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde AFAD Kriz Masası Toplantısı düzenledi. Toplantıya Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilgili kurum müdürleri katıldı. 

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı açıklamada, “Bütün personel 24 saat esasına göre sahada görev yapmaktadır. Kuvvetli yağışla birlikte yer yer dereler, yer yerde suların geçişken olduğu vatandaşlarımızın mahsur kaldığına dair ihbarlar geldi. Şu ana kadar bunların hepsine müdahale ettik ve kurtardık. Hatta şunu söyleyebilirim; evlerini su basan vatandaşlarımızı da alarak güvenli yerlerde konaklamalarını sağlıyoruz. Şehrimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir” ifadelerini kullandı. 

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ 

Meteoroloji verilerine göre, Hatay'da metrekareye düşen yağış miktarı 20 kilogramı bulan yağışların pazartesi günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor.  

Yağışların hayatı olumsuz etkilemesi üzerine Hatay Valiliği, Antakya ve Defne ilçelerindeki tüm okullarda bir günlük tatil kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Antakya ve Defne İlçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.