ODTÜ mezuniyetinde rektöre tepki: Okul birincisi 'bilim' dersi verdi

ODTÜ mezuniyetinde rektöre tepki: Okul birincisi 'bilim' dersi verdi
Orta Doğu Teknik Üniversitesinde dün düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler Rektör Ahmet Yozgatlıgil'i protesto etti. Okul birincisi Ali Yıldız'ın konuşması hem törende hem de sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin hazırladığı pankartlar ve verdikleri mesajlarla her yıl adından söz ettirmeyi başaran Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreni dün Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Öğrenciler geçen ay üniversiteye atanan Rektör Ahmet Yozgatlıgil'in konuşmasını sırtlarını dönerek protesto etti. Yozgatlıgil'in öğrencilerle yürümesi sırasında tribünlerden yuhalamalar ve "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir", "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz" şeklinde sloganlar atıldı.

'BİLİM, ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE POLİS GÖNDERMEK DEĞİLDİR'

Okul birincisi olan Ali Yıldız ise kürsüde yaptığı konuşmasında Rektör Yozgatlıoğlu'na "Bilim ne değildir?" dersi verdi:

"Bilim, Kavaklık'ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir. Bilim, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde Anayasamızın bize verdiği barışçıl gösteri yürüyüş haklarını kullanan öğrencilerin üzerine polis göndermek değildir. Bilim, öğrencilerin derslerden nefes almaya fırsat bulduğu tek etkinlik olan bahar şenliklerini, sorunları çözmek yerine bahane ederek iptal etmek değildir. Bilim, karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle olan bütün diyaloğu bitirmek, sonra da hakkını arayan öğrencileri soruşturmalarla korkutmaya çalışmak değildir."

Öğrencilerin yürüyüş sırasında açtıkları 'göndermeli' pankartlar yine gündem oldu:

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.