Rusya duyurdu: Türkiye BRICS'e tam üyelik için başvuru yaptı

Rusya duyurdu: Türkiye BRICS'e tam üyelik için başvuru yaptı
Türkiye'nin BRICS'e tam üyelik başvurusu yaptığı iddialarına ilişkin resmi açıklama Rusya'dan geldi. BRICS dönem başkanı olan Rusya’nın Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusu yaptığını ve talebin BRICS ülkeleri tarafından değerlendirileceğini duyurdu.

BRICS dönem başkanı olan Rusya’nın Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Ankara'nın BRICS'e üyelik için başvurduğu iddialarına yönelik konuştu.

Uşakov, 9. Doğu Ekonomik Forumu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tam üyelik için başvurduğunu ve Ankara'nın talebinin BRICS ülkeleri tarafından değerlendirileceğini bildirdi.

Bloomberg, Türkiye'nin BRICS'e katılmak için üyelik başvurusu yaptığı iddiasına geçtiğimiz günlerde yer vermişti. İddia, Türkiye'yle yakın ilişkileri olan Rusya'nın, BRICS dönem başkanlığına denk gelmesi dikkat çekmişti. Kısa süre önce de Azerbaycan, BRICS'e resmen üyelik başvurusu yapmıştı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, “BRICS’e üye olmak istediğimiz talebi açıktır. Süreç devam ediyor, somut gelişme olursa paylaşırız. Türkiye’nin BRICS dahil önemli platformlarda yer almak istediğini sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir” demişti.

ERDOĞAN’IN RUSYA’DAKİ ZİRVEYE KATILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazan’daki BRICS Zirvesi'ne katılma davetini kabul ettiğini belirtmişti.

Dönem başkanı olan Rusya'nın ev sahipliğindeki 16. BRICS Zirvesi, 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.