Şehit Yakınları ve Gazilere kamuda istihdamda büyük artış: Eylül'de 500'ün üzerinde atama

Şehit Yakınları ve Gazilere kamuda istihdamda büyük artış: Eylül'de 500'ün üzerinde atama
Türkiye'de 1996'dan bu yana kamuda istihdam edilen şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının sayısı yaklaşık 50 bine ulaştı. Bu yıl 591 atama yapılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eylül ayında 500'ün üzerinde yeni atama yapmayı planlıyor.

Türkiye'de şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının kamuda istihdamına yönelik ilk atama 1996 yılında gerçekleştirildi. 1996'dan 2002'ye kadar toplam 6.315 kişi kamuda istihdam edildi. 2024 yılı itibarıyla yapılan 591 atama ile bu sayının yaklaşık 50 bine ulaştığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eylül ayında 500'ün üzerinde yeni atama yapmayı planlıyor.Şehitlerin eş veya çocuklarından biri ve gazilerin kendileri veya lehine feragat verdiği bir yakınına kamuda istihdam hakkı sağlanıyor.

Şehit yakını, gazi, gazi yakını, sivil terör mağdurları ve yakınlarının istihdamıyla ilgili iş ve işlemler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Terör eylemlerinde şehit olan veya malul olan kamu görevlileri ve erbaşların aile üyeleri, atanma taleplerinde öncelik hakkına sahip.

ÖZEL GÜNLERDE İDARİ İZİN KULLANILACAK

Kamu kurumlarında görevli malul gaziler ve eşleri 19 Eylül Gaziler Günü'nde, şehit eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşleri 18 Mart Şehitler Günü'nde idari izinli sayılıyor.

Ayrıca, Türk Hava Yolları ile yapılan protokolle şehit yakınları ve gazilere yüzde 50 indirimli uçak bileti imkanı sunulurken, AJet ile yapılan anlaşma çerçevesinde iç hatlarda yüzde 50, dış hatlarda ise yüzde 20 indirim uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.