Serbest bırakılan İsrail askerinden Netanyahu'ya sert çağrı

Serbest bırakılan İsrail askerinden Netanyahu'ya sert çağrı
Serbest bırakılan İsrailli esir asker, Cumhurbaşkanı Herzog'dan Başbakan Netanyahu'yu esir takası anlaşmasını derhal imzalaması için çağrı yapmasını istedi.

Serbest bırakılan İsrailli esir Liat Atzili, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a çağrıda bulunarak Başbakan Binyamin Netanyahu'yu esir takası anlaşmasını imzalamaya zorlamasını istedi. Haaretz gazetesine göre, Atzili, Herzog'dan Netanyahu'nun anlaşmayı imzalamadığı ve görevlerini yerine getirmediği konusunda kamuoyuna açıklama yapmasını talep etti.

ESİR TAKASINI "DERHAL" İZMALAMA ÇAĞRISI

Atzili, Herzog'dan Netanyahu'nun esir takası anlaşmasını "derhal" imzalamasını ve bu konuyu kamuoyuna duyurmasını istedi. İsrailli esirlerin yakınları, Netanyahu'nun esir takası anlaşmasını imzalamakta direndiğini belirterek, Başbakan'ı eleştirdi. Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, Netanyahu’nun anlaşmayı baltalamak için her şeyi yaptığı iddialarını gündeme getirdi ve kamuoyunda sahte bir destek imajı yaratıldığını belirtti.

BÖLGEDE 40 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI YAŞANDI

Netanyahu'nun, Gazze'de esir takası müzakerelerini çeşitli bahanelerle geciktirdiği ve Hamas ile anlaşma yapmamakla suçlandığı ifade edildi. Özellikle İsrail'in Mısır-Gazze sınır hattında kontrol talebi ve eklediği maddeler, müzakereleri zora soktu. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 10 ayı aşkın sürede çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 binden fazla can kaybı yaşandı ve bölgedeki insanlık felaketi derinleşiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.