Erdoğan Olimpiyat Oyunları'nı Papa'ya şikayet etti: Ahlaki çöküşün alarm zili çalıyor

Erdoğan Olimpiyat Oyunları'nı Papa'ya şikayet etti: Ahlaki çöküşün alarm zili çalıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile yaptığı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmesinde, Paris Olimpiyat Oyunları açılışındaki ahlaksız gösterilerin infiale yol açtığını belirterek, "dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile yaptığı telefon görüşmesinde, Paris Olimpiyat Oyunları açılışında sergilenen ahlaksız gösterilerin infiale ve tepkilere neden olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde LGBT temalarının kullanılmasını eleştirerek, bu konuyu Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Fransiskus ile görüşüp, "tüm Hıristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağını" belirtmişti.

'AHLAKİ ÇÖKÜNTÜNÜN ALARM ZİLİ' DEDİ

Erdoğan, insanları birleştirme amacı taşıyan Olimpiyat Oyunları’nın dini değerlere meydan okuduğunu savunarak, gösterilerdeki LGBTİ vurgusunu 'sapkınlık' olarak niteledi ve "dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu" ifade etti.

HANİYE SUİKASTI VE İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRISI

Erdoğan ayrıca, Gazze’de devam eden İsrail saldırılarının soykırıma dönüştüğünü ve İsrail’in katliamlarını bazı devletlerin sağladığı diplomatik, ekonomik ve askeri şemsiye altında gerçekleştirdiğini kaydetti.

Görüşmede, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesi ve Lübnan’a yapılan saldırının, İsrail’in dünya ve insanlık için bir tehdit olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getiren Erdoğan, Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzur bulması için geç kalınmadan insanlık ittifakı olarak harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.