S&P İsrail'in kredi notunu düşürdü

S&P İsrail'in kredi notunu düşürdü
Orta Doğu'da gerginlik devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), artan jeopolitik risk nedeniyle İsrail'in "AA-" olan kredi notunu "A+"ya indirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (S&P), İran'la gerilimin tırmanmasının ardından "yüksek jeopolitik riskler" nedeniyle, İsrail'in uzun vadeli kredi notunu "AA-"den "A+"ya düşürdü. Kredi notunun görünümü ise "negatif" olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada, İran ve İsrail'in arasındaki tansiyonun bölgesel riskleri yükselttiğine yer verildi.  Daha büyük bir bölgesel çatışmanın S&P'nin temel senaryosu olmadığına dikkat çekilirken, geniş bir bölgesel çatışmanın, İsrail'in güvenlik durumu ve dolayısıyla ekonomik, mali ve ödemeler dengesi parametreleri üzerinde daha fazla maddi olumsuz etki oluşturabileceği de vurgulandı.

İsrail ekonomisinin 2023'teki yüzde 2'nin ardından bu yıl yüzde 0,5 büyümesinin beklendiği, geçen yılın son çeyreğinde ise ülke ekonomisinin yüzde 5,7 daraldığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Yeni Projea12 21

İran, İsrail’in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmesinin ardından Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail’e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlatıldığını duyurmuştu.

Sabah saatlerinde Reuters, İsrail'in İran'a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran basını ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında patlamalar olduğunu açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.