TBMM'de 'Can Atalay' kavgası: Milletvekilleri başından yaralandı

TBMM'de 'Can Atalay' kavgası: Milletvekilleri başından yaralandı
TBMM, muhalefetin çağrısıyla Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararını görüşmek için olağanüstü toplandı. Ahmet Şık'ın konuşması sırasında AK Parti milletvekilleri kürsüye yürüdü. Çıkan tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü. DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit başından yara alırken, CHP'li Okan Konuralp'in de kaşı yarıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere bugün saat 14.00'te olağanüstü toplandı. Birçok partinin geldiği toplantıda AK parti sıraların boş kaldı. Toplantının başlamasıyla tansiyon yükseldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sırasında çıkan tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü.

SİZDE HİÇ UTANMA YOK 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıkarak sert eleştirilerde bulundu. Şık, "Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" diyerek AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Şık'ın sözleri üzerine AK Parti sıralarından yoğun tepkiler yükseldi ve vekiller arasında sözlü tartışma başladı.Bu durum üzerine Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Aranın ardından tekrar kürsüye çıkan Ahmet Şık, konuşmasına sert sözlerle devam etti. Şık, "Anayasasızlığın hüküm sürdüğü, kanunsuzluğun teamül haline geldiği bu ülkede size mevzuat anlatacak değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenleri makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz söz vatan haini, bölücü, hain, FETÖ'cü, terörist. Sizden olmayan herkese terörist dediğiniz için Can Atalay'a da terörist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin ki, bu ülkenin en büyük terör örgütü, hanedanlık ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır" dedi.

KAVGA SONRASINDA İKİ MİLLETVEKİLİ YARALANDI 

Şık’ın bu sözleri üzerine AK Parti milletvekilleri kürsüye yürüdü. Bekir Bozdağ, oturuma ikinci kez ara verdi ancak bu esnada tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Kavganın başlangıcında AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık'a yumruk attı. Bu olayın ardından tansiyon arttı ve vekiller arasında büyük bir arbede yaşandı.  Aynı zamanda DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit başından yara alırken, CHP'li Okan Konuralp'in de kaşı yarıldı. Kavga sonrası yerler kan içinde kaldı.

Kavganın ardından kürsü etrafındaki yerler kan içinde kalınca görevliler hemen müdahale ederek temizleme çalışmalarına başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.