Türkiye'nin harita konumu değişecek! Celal Şengör açıkladı: 10 milyon yıl sonra o ülkeyle bir olacak

Türkiye'nin harita konumu değişecek! Celal Şengör açıkladı: 10 milyon yıl sonra o ülkeyle bir olacak
Türkiye değerlendirmesinde bulunan Celal Şengör, 10 milyon yıllık bir öngörü paylaştı. Türkiye'nin konumu değişeceğini söyleyerek vurguladı. İşte tüm detaylar..

Dünyaca ünlü yer bilim uzmanı Celal Şengör'den yeni tahminler geldi. Türkiye gündeminde yer alan tahminlerinde 10 milyon yıl sonrasını konuştu. O ülkeyle Türkiye'nin birleşeceğini öne süren Şengör detayları da paylaştı. İşte o tahmin...

TÜRKİYE'NİN HARİTADAKİ KONUMU DEĞİŞECEK

Depremler konusunda kritik açıklamalarda bulunan Celal Şengör'ün yeni tahmini ülke gündeminde yer aldı. Türkiye değerlendirmesinde bulunan Şengör, bilimsel açıklamalar yaptı. Araştırmalara göre 600 milyon yılda bir süper kıta oluştuğunu söyleyen Şengör, değişimlere dikkat çekti. Bu çerçevede Türkiye'nin haritadaki yerinin değişeceğini işaret etti.

Maxresdefault M6K5 Cover

EN ÇOK TÜRKİYE ETKİLENECEK

HT Bilim Tarih Felsefe kanalında açıklamalar yapan Şengör, söyleşi sırasında esrarengiz olaylardan bahsetti. Kıta değişimlerinin başlamasıyla, Avrupa'nın parçalanacağı haberini verdi. Batı Avrupa'nın ise bir ada haline geleceğini söyleyen Şengör, Amerika ve Asya'nın büyük bir ihtimalle çarpışacağını öne sürdü.

Açıklamaları giderek esrarengiz bir hal alan Şengör, Türkiye için de bir tahminde daha bulundu. 10 milyon yıllık bir öngörüde bulunan yer bilimci 'Yeni Pangea'da (Süper Kıta) en çok etkilenecek illerden birisinin Türkiye olduğunu söyledi. Akdeniz'in tamamen kapanacağını işaret ederek, dağ kuşağının oluşacağından bahsetti. Şengör, oluşumların şu anda bile yaşandığını vurguladı.

1075160793 60 1920 1140 1920X0 80 51765C72C9B17Fcbcd62De8A40B22532

TÜRKİYE İLE O ÜLKE BİRLEŞECEK

Türkiye gündemine oturan Celal Şengör'ün tahminlerine göre, 10 milyon yıl sonra Türkiye ile Libya birleşecek. Türkiye ve Libya arasındaki denizin yok olacağını işaret ederek, iki ülkenin kara komşusu olacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.