Yangınların kavurduğu İzmir'de itfaiye daire başkanı görevden mi alındı?

Yangınların kavurduğu İzmir'de itfaiye daire başkanı görevden mi alındı?
Orman yangınlarıyla mücadelenin sürdüğü İzmir'de İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'nin görevi son buldu. Derse, görevden alındığı iddiasını sosyal medya paylaşımıyla aydınlattı.

İzmir'de 15 Ağustos'ta başlayan orman yangınlarını kontrol altına almak için seferber olundu. Bu süreçte itfaiye birimleri hiç şüphesiz büyük bir rol üstlendi. Yangınların ardından İzmir itfaiyesinden gelen ayrılık haberi ise kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevden alındığı iddia edildi. Belediye konuya ilişkin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanımız Sayın İsmail Derse'nin görevden alındığı yönünde basına ve kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Daire Başkanımız emekli olmaya karar vermiş ve kendi iradesi doğrultusunda görevi bırakmıştır. İtfaiye teşkilatımızda bugüne kadar verdiği hizmetler için Sayın Derse'ye çok teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlikler diliyoruz" açıklamasını yaptı.

İsmail Derse, İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasını sosyal medya paylaşımıyla doğruladı. Derse, "Son görevimi ciddiyetle yapmanın haklı gururu ile dilekçemi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına vermiş olup 32 yılı güzel anılarla geride bıraktım." ifadelerini kullandı.

Image (1)-2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.