Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü

Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki ihlal kararını uygulamayan Muhsin Şentürk Yargıtay başkanlığı adaylığından çekildi. Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na adaylığını açıkladı.

Yargıtay Başkanlığı yarışında 35 turdur salt çoğunluk sağlanamaması nedeniyle başkan seçilemiyordu. Son olarak 13 Mayıs'ta yapılacak olan 36'ncı tur öncesi kritik bir gelişme yaşandı. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Birinci Başkanlık adaylığından çekildiğini açıkladı.

Şentürk, "Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla Birinci Başkanlık adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte şahsıma gösterilen teveccüh ve verilen destek dolayısıyla Genel Kurul'umuzun tüm üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yine yaptığım değerlendirme sonucunda 13.05.2024 tarihinde yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde aday olduğumu yüksek takdirlerinize arz eder, kıymetli desteklerinizi istirham eder, selam ve saygılarımı sunarım" açıklaması yaptı. 

Yarıştan çekilen Muhsin Şentürk, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını uygulamayan isim olarak biliniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.