Barış Manço'nun anısı Belçika'da yaşayacak

Barış Manço'nun anısı Belçika'da yaşayacak
Belçika'nın Liege kentinde Barış Manço'nun anısına yapılan duvar resminin açılışı gerçekleştirildi.

Belçika'nın Liege kentinde, Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço'nun anısına yapılan duvar resminin açılışı yapıldı. Valonya-Brüksel Federasyonu ve Liege Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilen bu projede, ünlü ressam Giuseppe Barillaro'nun elinde gitarıyla çizdiği Barış Manço resmi, kentin önemli bir noktasında yer aldı.

Açılış törenine Fransız Toplumu Hükümeti Başkan Yardımcısı Frederic Daerden, Liege Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Aydoğmuş, Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Barış Manço'nun ailesi ve çok sayıda hayranı katıldı.

Duygusal anların yaşandığı açılışta, Barış Manço'nun kız kardeşi İnci Manço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok gururluyum ama buruk bir gurur. Keşke Barış da burada olsaydı," dedi. İnci Manço, sanatçının hala yaşadığını ve eserlerinin okullarda çocuklar tarafından söylendiğini belirtti.

Yenifguıopi Proje

BARIŞ MANÇO'NUN ESERİ

Barış Manço'nun eşi Lale Manço, "Türk bir sanatçı için böyle bir şeyin yapılması çok heyecan verici. Barış, burada yaşarken müzik kariyerine başladı ve hayatının büyük bir kısmını burada geçirdi. Bu resimle birlikte Barış Manço ölümsüzleşiyor," ifadelerini kullandı. Lale Manço, Türkiye'de de benzer eserlerin yapılmasının sevindirici olacağını belirterek, "Türkiye'de onun adının geçmediği hiçbir il yok. Ancak böyle anıtsal şeylerin yapılması da çok güzel olur," dedi.

Yeni Projeyytujtjyujy

'İNSANLIĞI VE BARIŞI TEMSİL EDEN BİR FİGÜRDÜ'

Barış Manço'nun oğullarından Batıkan Manço, babasının adının Liege'de bir anıtla yaşatılmasının yıllar öncesine dayandığını ve Türkiye-Belçika İş Gücü Anlaşması'nın 60. yılı vesilesiyle şimdi gerçekleştiğini söyledi. Batıkan Manço, "Bu girişim hem bizim için hem de Belçika'da yaşayan Türk toplumu için büyük bir anlam taşıyor," dedi. Doğukan Manço ise, babasının dünya ile bir kültür köprüsü kurduğunu belirterek, "Barış Manço, insanlığı ve barışı temsil eden bir figürdü. Bu resim onun adına çok önemli bir adım," ifadelerini kullandı.

Yeni Projeyuıopipoıuyt

Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Barış Manço'yu bu kadar büyük bir kalabalıkla anmanın gurur verici olduğunu belirterek, "Bundan 60 yıl önce Barış Manço ile buraya gelen vatandaşlar, çocukları ve torunlarıyla Belçika Türk toplumunu oluşturdular," dedi. Deniz, bu duvar resminin Belçika'daki Türk toplumu ve tüm hayranları için bir buluşma noktası olacağını ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Barış Manço'nun Belçika'da anısını yaşatacak bu duvar resmi, sanatçının evrensel değerlerini ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktaracak önemli bir eser olarak kentteki yerini aldı.

Ekran Görüntüsü 2024 05 30 110925

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.