Bodrum Bale Festivali'nde 'Ballet Latino Tango' rüzgarı

Bodrum Bale Festivali'nde 'Ballet Latino Tango' rüzgarı
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün düzenlediği 21. Uluslararası Bodurum Bale Festivali "Ballet Latino Tango" balesiyle devam ediyor.

Kuğu Gölü Balesi ile 3 -4 Ağustos'ta başlayan ve Türkiye İş Bankası'nın desteklediği 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 'Ballet Latino Tango' gösterisiyle devam ediyor. Festivalin kapanışı, 21-22 Ağustos Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Zorba balesi ile yapılacak.

Festivale ilk kez katılan, Basileu França Topluluğu (Brezilya) tarafından dün sahnelenen "Ballet Latino Tango" izleyenlerin beğenisini topladı. Aynı eser bugün de sanatseverle buluşacak.

Festivalin kapanışı  Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Zorba balesi ile yapılacak. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde "Capricho", "Ginga" ve "A Fuego Lento" olmak üzere üç bölümden oluşan temsilin Sanat Yönetmenliğini Simone Malta üstleniyor.

İki gece sahnelenecek temsilin koreografisi ve librettosu Lorca Massine'ne ait eserde, kasabaya gelen John'un Marina ile yaşadığı hüzünlü aşkı ile Zorba'nın umut dolu hikayesi balenin zarif adımlarıyla sahneye taşınıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.