'Cem Karaca'nın Gözyaşları' yeniden vizyona girecek

'Cem Karaca'nın Gözyaşları' yeniden vizyona girecek
İlkim Karaca'nın açtığı dava nedeniyle gösterimden kaldırılan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi yeniden vizyona girecek

İlkim Karaca'nın açtığı dava nedeniyle gösterimden kaldırılan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin itirazı kabul etmesiyle yeniden vizyona girecek. Mahkeme, yerel mahkemenin kararını kısmen iptal ederek filmin gösterime girmesine izin verdi.

Sanatçı Cem Karaca'nın hayatını anlatan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" ismiyle 26 Ocak'ta gösterime girmesi planlanan filmin başrolünü İsmail Hacıoğlu canladırıyordu. Açılan davada filme dair tüm video, fotoğraf, fragman, film kaydı gibi görsel ve işitsel kayıtların yayınlanmasını önlemeye yönelik durdurma kararı talebi mahkeme tarafından reddedilmiş ancak bunun üzerine İlkim Karaca, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne filmin gösterime girmemesi için tedbir talepli dilekçe sunmuştu. 

Talep edilen ücret ödendi

İlkim Karaca tarafından açılan "Fikir ve Sanat Eseri Sahipliğinden Kaynaklanan Haklara Tecavüzün Ref'i, Önlenmesi ve Tazmini" davasının ara kararında, davacının 3,5 milyon TL teminat bedelini yatırması hâlinde filmin gösterimlerinin tedbir kararıyla durdurulacağı açıklanmış ve bu meblanın yatırılması sonucu film, vizyondan kaldırıldı.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, filmin durdurulması kararına Fikri Harika Production ve Aytaç Medya tarafından itirazda bulunuldu. İtiraz sonucunda Cem Karaca'nın diğer mirasçısı olan Emrah Karaca'nın, eserlerin kullanılmasında muvafakati olduğu belirtildi.
Bu gelişme ile birlikte, "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin yeniden gösterime girmesine izin verildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.