Kardeşler barıştı: İngiliz rock grubu Oasis 15 yıl sonra bir arada!

Kardeşler barıştı: İngiliz rock grubu Oasis 15 yıl sonra bir arada!
2009 yılında Gallahger kardeşlerin tartışması sonucu dağılan rock grubu Oasis'ten hayranlarını sevindiren haber nihayet geldi. Grup uzun aranın ardından turneye çıkmaya hazırlanıyor.

Oasis, grubun kurucu üyeleri Liam ve Noel Gallagher kardeşlerin tartışması ve Noel'in gruptan ayrılmasının ardından 2009 yılında resmen dağılmıştı. Yıllar sonra çekilen beyaz bayraklar, "Silahlar sustu. Yıldızlar hizalandı. Büyük bekleyiş sona erdi. Gelin görün. Televizyonda yayımlanmayacak." sözleriyle duyuruldu.

2025 YAZINDA EN AZ 14 KONSER

Liam ve Noel, gelecek yıl İngiltere'de turneye çıkarak geçmişi geride bırakmaya hazırlanıyor. Grup, 2025 yazında, dördü Londra'daki Wembley Stadyumu, dördü Manchester'daki Heaton Park'ta olmak üzere 14 konser vereceklerini duyurdu. Diğer duraklar arasında Cardiff, Edinburgh ve Dublin yer alıyor.

Britpop band Oasis reunites for their first tour in 15 years | AP News

'AYDINLANMA ANI OLMADI'

Grubun yayımladığı basın bülteninde, "Yeniden bir araya gelmeyi ateşleyen büyük bir aydınlanma anı olmadı. Sadece zamanın doğru olduğunun kademeli olarak farkına varılması..." açıklamasına yer verildi. 

Ne hoş tesadüf ki 28 Ağustos'ta grubun ilk albümleri "Definitely Maybe"nin yayımlanmasının üzerinden tam 30 yıl geçmiş olacak. 2025'te ise aynı derecede önemli olan ikinci albüm "(What's the Story) Morning Glory?" 30. yaşına girecek.

Basın açıklamasına göre grubun önümüzdeki yıl Avrupa dışında da turneye çıkması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.