Ünlü oyuncu Ahu Tuğba 69 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba 69 yaşında hayatını kaybetti
Türk sinemasının sevilen oyuncularından Ahu Tuğba, Miami'deki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi. Ahu Tuğba, geçtiğimiz Nisan ayında trafik kazası geçirmişti.

Türk sinemasının önemli isimlerinden Ahu Tuğba, 69 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu, ABD'nin Miami kentindeki evinde yaşamını yitirdi. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ahu Tuğba'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Ahu Tuğba, Nisan ayında Miami'de geçirdiği trafik kazasının ardından uzun süre hastanede tedavi görmüştü ve bir süredir astımla mücadele ediyordu.

Ahu Tuğba Kimdir?
13 Ağustos 1955'te İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun olduktan sonra sinemayla tanıştı. Yönetmen Metin Erksan'ın ona film teklif etmesiyle sinemaya adım atan Tuğba, ortaokuldayken sinema kariyerine başladı. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili Bölümü'ndeki öğrenimini yarıda bırakarak sinema tutkusunu sürdürdü.

1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinemasında tanınmaya başlayan Tuğba, "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" gibi filmlerle hafızalara kazındı. Ayrıca gazino sanatçılığı yaptı ve 1987'de "Buyur Gel/Mırnık" adlı müzik albümünü çıkardı. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır gibi dönemin ünlü oyuncularıyla başrol paylaştı.

2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara veren Tuğba, çeşitli televizyon programları da sundu. Bir süredir kızıyla birlikte Miami'de yaşayan Ahu Tuğba'nın ölümü, sinema dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.