Usta oyuncu Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Usta oyuncu Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun uzun süredir sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Gökçer'in cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"Taçsız Kral", "Yılan Hikayesi" ve "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı yapımların da aralarında olduğu çok sayıda film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir sağlık problemleri yaşayan usta oyuncu Ayten Gökçer, 2017'de felç geçirmişti.

Gökçer'in cenazesi 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sinema ve tiyatromuzun duayenlerinden Ayten Gökçer’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla ardında derin izler bırakan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayten Gökçer'in vefatının ardından, "Sinema ve tiyatromuzun değerli ismi Ayten Gökçer’in vefat haberini üzüntü ile öğrendik. Kendisine Allan’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" mesajını yayımladı.

AYTEN GÖKÇER HAKKINDA

26 Ocak 1940'ta istanbul'da dünyaya gelen Ayten Gökçer, 1953'te Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümüne girdi.

1958'de Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer alan Gökçer, sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' adlı filmle başladı. Ancak daha sonra sinemadan daha çok tiyatroya önem verdi. 'Yedi Kocalı Hürmüz' adlı müzikalde 'Hürmüz' rolü ile başrolde oynadı. 1988'de devlet sanatçısı olan Ayten Gökçer, pek çok ödül kazandı. 1999'da 'Yılan Hikayesi' adlı dizi ile televizyon dizilerinde oynamaya başladı. Ayten Gökçer, sanatçı Cüneyt Gökçer ile evliydi. Ayten Gökçer'in Aslı Gökçer Oba adında kızı var.

Ödüller:

Sanat Sevenler Derneği
Ödüller Sanat Sevenler Derneği
1967 En İyi Kadın Oyuncu
1971 En İyi Kadın Oyuncu

Gazeteciler Derneği
En İyi Sanatçı
En İyi Kadın Sanatçı
Tercüman gazetesi okuyucu oyları ile
Yılın Sanatçısı

Ses Mecmuası
En İyi Kadın Sanatçı

Türk Basın Birliği

En Başarılı Kadın Sanatçı
En Başarılı Kadın Sanatçı

Kültür Bakanlığı

Büyük Ödülü

Türk İş Kadınları Derneği

En İyi Sanatçı
CHP Gençlik Kolları
En İyi Sanatçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.