"Zemberek" filmi İspanya'da İki Ödül birden Kazandı

Recep Çavdar'ın yazıp yönettiği "Zemberek" filmi, 13. RIURAU Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Sinematografi" ve "En İyi Kurgu" ödüllerini kazandı.

Yönetmen ve oyuncu Recep Çavdar'ın yazıp yönettiği "Zemberek" filmi, 13. RIURAU Uluslararası Film Festivali'nde büyük bir başarı elde etti. İspanya'nın Alicante şehrinde gerçekleştirilen festivalde, "Zemberek" filmine "En İyi Sinematografi" ve "En İyi Kurgu" ödülleri verildi.

"EN İYİ SİNEMATOGRAFİ" ÖDÜLÜ

Filmin görüntü yönetmenliğini üstlenen ve geçen yıl vefat eden İlker Berke, "En İyi Sinematografi" ödülünü kazandı. Yönetmen Recep Çavdar, festival ekibine İlker Berke adına bir video göndererek teşekkür etti ve filmle Türkiye'yi yurt dışında temsil etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

"EN İYİ KURGU" ÖDÜLÜ

"En İyi Kurgu" ödülü ise Ahmet Kerem Acar'a verildi. Acar, ödülünü babasına ithaf ederek festival ekibine teşekkür etti. "Zemberek" filmi, Kars, Ağrı ve Van'da çekilmiş olup, babasının ölümüne sebep olan kişiden intikam almak isteyen Ömer’in hikayesini anlatıyor. Filmin yapımcılığını Recep Çavdar ve oyuncu Celal Al üstlenirken, başrollerde Ufuk Bayraktar, Fulya Ulvan ve Muhammet Diştaş yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.