Adidas, Bella Hadid'in reklamını kaldırdı: İsrail'in tepkisi üzerine özür diledi

Adidas, Bella Hadid'in reklamını kaldırdı: İsrail'in tepkisi üzerine özür diledi
Dünyaca ünlü Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid'in yer aldığı reklam kampanyası, Yahudi karşıtlığı suçlamaları nedeniyle Adidas tarafından geri çekildi. İsrail yanlısı grupların tepkisi üzerine, Adidas özür dileyerek reklamı kaldırdı.

Adidas, Bella Hadid'in 1972 Münih Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabının reklamında yer almasının ardından büyük bir tepkiyle karşılaştı. USA Today'e açıklama yapan Adidas sözcüsü, Hadid'in yer aldığı reklamın, "üzüntü ve sıkıntıya" neden olduğu için özür dilediklerini belirtti.

Sözcü, bu reklamın trajik tarihi olaylarla bağlantı kurulduğunu ve kampanyanın bundan sonraki sürecinin gözden geçirileceğini söyledi.

G S Y6 Teb I A I1Rc V

Hadid'in reklamda yer alması, İsrail yanlısı lobi grupları ve kurumların sert tepkilerine yol açtı. Bu gruplar, 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsrailli sporcunun Filistinli bir örgüt tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, Hadid'in reklamının antisemitizmi yaydığı iddialarını gündeme getirdi.

Bu tepkilerin ardından Adidas, Hadid'in yer aldığı reklam kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini kaldırdı.

MÜNİH OLİMPİYATLARI

1972 Münih Olimpiyatları sırasında Filistinli bir örgüt, 5 Eylül günü Olimpiyat Köyü'nü basarak İsrailli sporcuları rehin aldı. Olay, 11 İsrailli sporcunun ölümüyle sonuçlandı ve oyunlara bir gün ara verilmesine neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.