Beyoncé telif engeline takıldı: 'Break My Soul' şarkısı gündemde

Beyoncé telif engeline takıldı: 'Break My Soul' şarkısı gündemde
Ünlü şarkıcı Beyoncé, ABD'de popüler olan şarkısı Break My Soul'u hedef alan bir davada telif hakkı ihlaliyle suçlandı.

ABD'de 1 numara olan hit şarkısı "Break My Soul" ile Beyoncé, yeni bir telif hakkı ihlali davasıyla karşı karşıya geldi. New Orleanslı vokalist Big Freedia'nın "Explode" adlı parçasını örnek alan şarkı, başka bir bounce grubu olan Da Showstoppaz tarafından telif hakkı ihlaliyle suçlanıyor.

The Guardian'da yer alan habere göre, davada, Beyoncé, Big Freedia, Jay-Z ve Sony Music davalı olarak gösteriliyor. İddialara göre, Big Freedia'nın "Explode" adlı parçası, Da Showstoppaz'ın 2002 tarihli "Release a Wiggle" adlı şarkısının telif haklarını ihlal ediyor.

Dava dilekçesinde, "Davalılar, davacıların sözlerini, melodisini ve müzikal düzenlemesini telif hakkıyla korunan eserlerinden kullanmışlardır... 'Release a Wiggle' ve 'Explode'u dinleyen her makul kişi şarkıların büyük ölçüde benzer olduğu sonucuna varacaktır" ifadelerine yer veriliyor.

TAZMİNAT TALEBİ 

Da Showstoppaz üyeleri Tessa Avie, Keva Bourgeois, Henri Braggs ve Brian Clark, grubun "Explode" ve "Break My Soul" şarkılarının jeneriğine eklenmesini ve şarkıların gelecekteki kazançlarından telif ücreti ve tazminat almasını talep ediyor.

Bu dava, müzik dünyasında telif hakkı ihlalleri konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi ve mahkeme sürecinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Bu süreç, müzik endüstrisinde telif hakları konusunda önemli bir etki yaratabilir ve benzer davalar için emsal teşkil edebilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.