Kapalıçarşı'da 'işgaliye' isyanı: Esnaf protestoya başladı

Kapalıçarşı'da 'işgaliye' isyanı: Esnaf protestoya başladı
Kapalıçarşı’da işgaliye ücreti 900 TL’den 15 bin TL’ye çıktı. Kapalıçarşı esnafı, işgaliye ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için dükkanlarının ışıklarını söndürdü.

İstanbul’un en önemli tarihi noktalarından biri olan Kapalıçarşı’da, esnaf işgaliye ücretlerine gelen yüksek zamma karşı ses yükseltti. Sözcü'nün haberine göre; Fatih Belediyesi’nin aldığı kararla, işgaliye ücretleri 900 TL’den, dükkanların konumuna göre metrekare başına 8 bin ila 15 bin TL’ye çıkarıldı.

"ZAM FİYASKOSU"

Esnaf, yapılan bu zammı "fahiş" olarak nitelendirirken, her gün saat 12.00’de dükkanlarının ışıklarını söndürerek tepkilerini göstermeye başladı. "Mısır Çarşısı'nda 700-900 TL işgaliye öderken bizden bu rakamları nasıl talep edebilirler?" diyen esnaf, kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

İŞGALLER YAKINDAN TAKİPTE

Geçtiğimiz ay, Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kapalıçarşı’daki işgalleri kontrol altına almak amacıyla çalışmaları hızlandırmıştı. Dükkan önlerinde belirlenen sınırların aşılması konusunda uyarılar yapılırken, işgaliye kaydı olmayan dükkanlar hakkında tespitler sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.