Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar’ın villasına giremedi

Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar’ın villasına giremedi
Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar'a ait olduğu belirtilen villaya yapılan inceleme girişimini, kapalı ve kilitli kapı ile tel örgüler nedeniyle yapamadı.

Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar'a ait olduğu öne sürülen villaya yönelik yapılan teknik inceleme girişiminin başarısız olduğunu açıkladı. Belediye, villanın kapalı ve kilitli bahçe kapısı ile kesici tel örgülerle çevrili olması nedeniyle içeri giremediklerini bildirdi.

YAPI KAYIT BELGELERİ İPTAL EDİLMİŞ

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçedeki Turgut Mahallesi'nde yer alan ve mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım AŞ’ye ait olduğu belirtilen taşınmazla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi. Açıklamada, önceki belediye yönetimi döneminde söz konusu taşınmaz için alınmış dört adet yapı kayıt belgesinin iptal edildiği ancak bu iptallere ilişkin açılan davalar nedeniyle idari işlem yapılmadığı belirtildi.

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası için yıkım kararı - Timeturk

Marmaris Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Şu anki belediye yönetimimiz döneminde Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden 06.09.2024 tarihinde saat 17.23 itibari ile 10390361 sayılı yazı gelmiştir. Yazıda, yapı kayıt belgelerinin iptaline yönelik açılan davaların devam ettiği ve davalar sonucunda herhangi bir yürütme durdurma kararı verilmediği belirtilmiştir. İlgili mevzuat çerçevesinde idari işlemlerin yürütülmesi gerektiği ifade edilmiştir."

BELEDİYE VİLLAYA TEKRAR GİDECEK

Açıklamada, belediye teknik ekiplerinin taşınmaza gerekli inceleme ve tespit için gittikleri ancak kapalı kapı ve tel örgüler nedeniyle içeri giremedikleri kaydedildi. Belediye, taşınmaza yeniden gidilerek ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yasal işlemlerin yapılacağını duyurdu.

Belediye, konuya hassasiyetle yaklaşarak gerekli işlemleri en kısa sürede tamamlayacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.