Matthew Perry'nin ölümünün üzerinden 1 yıl geçti, 5 kişi tutuklandı: Hollywood'un uyuşturucu ağı aralanıyor

Matthew Perry'nin ölümünün üzerinden 1 yıl geçti, 5 kişi tutuklandı: Hollywood'un uyuşturucu ağı aralanıyor
Geçen yıl hayatını kaybeden oyuncu Matthew Perry'nin ölümüne dair soruşturmada 5 kişi tutuklandı. Uzmanlar, ünlü oyuncunun vefatına neden olan uyuşturucu madde ketamine kolaylıkla ulaşılabildiğini ve başka ünlülerin de kullandığını açıkladı.

Friends dizisinde canlandırdığı "Chandler Bing" karakteriyle dünya çapında hayran kitlesine ulaşan oyuncu Matthew Perry'nin, 28 Ekim 2023'te, Los Angeles'taki evinin jakuzisinde cansız bedeni bulunmuştu.

Perry'nin ölmeden önce asistanına, kullandığı ketamini kast ederek "Bana büyük bir doz vur.” dediği ortaya çıkmıştı. O gün enjeksiyonla 3 doz ketamin alan Perry uyuşturu bağımlılığıyla yıllarca mücadele etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre mahkeme belgeleri Hollywood'un ketamin uyuşturucu ağına ışık tutuyor.

'KETAMİNE ULAŞMAK HİÇ DE ZOR DEĞİL'

Doktorlar ve uzmanlar, ketaminin son yıllarda popüler olmasında, ketamin kliniklerinin ve ilaca kolay reçeteli erişim sunan online hizmetlerin yanı sıra gelişen yasa dışı uyuşturucu pazarının etkili olduğunu söylüyor.

Amerikan Ketamin Hekimleri Kurulu'nun başkanlığını yürüten Dr. David Mahjoubi, ketamin elde etmenin kolaylığına, “İster yasa dışı ister reçeteli bir şekilde elde etmek çok kolay. Benden reçete alan ünlüler var. Hiç de zor değil.” sözleriyle dikkat çekti.

KETAMİN TEDARİK EDEN GENİŞ BİR UYUŞTURUCU AĞI VAR

Federal yetkililer, Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturmanın Los Angeles'ta büyük miktarlarda ketamin dağıtan uyuşturucu tedarikçilerinden oluşan “geniş bir yeraltı suç ağını” ortaya çıkardığını söyledi.

Soruşturma, ölümünden önceki yaklaşık iki aylık süre içinde Perry'nin binlerce dolar karşılığında onlarca şişe ketamin satın aldığını ortaya çıkardı.

Ölümünden önceki üç gün boyunca asistanı ona günde en az altı kez ketamin iğnesi yapmıştı.

Soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı; bunlardan üçü komplo suçunu kabul etti. Bu kişiler Perry'nin ölümüyle ilgili olarak toplam 23 suçlamayla karşı karşıya.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.