Modacı Peter Nygard 11 Yıl hapis cezasına çarptırıldı

Modacı Peter Nygard 11 Yıl hapis cezasına çarptırıldı
Eski moda milyarderi Peter Nygard, Toronto Yüksek Mahkemesi'nde cinsel saldırı suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kanada'nın Toronto şehrinde, Yüksek Mahkeme tarafından cinsel saldırı suçundan yargılanan eski moda milyarderi Peter Nygard, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargılama sürecinde, Nygard’ın çeşitli cinsel saldırı suçlarından mahkum olduğu bildirildi.

Duruşmada, Nygard'ın kurbanlarına verdiği zararlar detaylı bir şekilde ele alındı. Mahkeme, Nygard'a cezasının yanı sıra, kurbanlara tazminat ödemesi de emretti.

Modacı seks ticareti ve istismardan tutuklandı - Son Dakika Haberler  Milliyet

Başsavcı Neville Golwalla ve Yardımcı Başsavcı Ana Serban, kararın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başsavcı Golwalla, "Bu ceza, adaletin yerini bulduğunu ve mağdurlara bir nebze olsun huzur getirdiğini gösteriyor" dedi. Yardımcı Başsavcı Serban ise, "Mahkeme, suçun ciddiyetini ve mağdurların yaşadığı travmaları dikkate alarak adil bir karar vermiştir" şeklinde konuştu.

Nygard'ın hapis cezası, hem Kanada'da hem de uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı. Ceza, cinsel suçlarla mücadele eden ve mağdurların haklarını koruyan birçok insan hakları savunucusu tarafından olumlu karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.