Prens Harry'ye tazminat darbesi

Prens Harry'ye tazminat darbesi
Eşi Meghan Markle ile birlikte kraliyet görevlerini bırakıp ABD'ye yerleşen Prens Harry, polis koruması kısıtlaması nedeniyle İngiltere ile yürüttüğü davayı kaybetti. Prens Harry bu yenilgiyle 1 milyon sterlin (40 milyon TL) ödeme yapacak.

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sonra Prens Harry'nin polis koruması, Londra'daki Yüksek Mahkeme kararıyla kaldırılmıştı. Prens Harry, kararın ardından hükümete karşı açtığı davayı kaybetti. Sussex dükü için İngiliz vergi mükelleflerine tazminat ödemesi kararı verildi. Yasal mahkeme masrafları da hesaba katıldığında Prens Harry, 1 milyon sterlin (40 milyon TL) civarında bir faturayla karşı karşıya kalacak.

TAZMİNATTA İNDİRİME RET 

Mahkeme, Prens Harry'nin ödemek zorunda olduğu miktarı yarıya indirme teklifini reddetti ancak Prens, davayı sürdürmek isterse doğrudan temyiz mahkemesine başvurabilecek. 
Hem tazminat hem de itiraz başvurusunun reddi, şubat ayından bu yana İngiltere İçişleri Bakanlığıyla sürdürdüğü hukuk mücadelesini kaybeden Prens Harry'ye büyük bir darbe olarak görüldü.
 

MEDYADAN RAHATSIZDI

Prens Harry'nin annesi Prenses Diana, 1997'de Fransa'nın Paris kentinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

Prens Harry geçtiğimiz yıllarda Kraliyet'teki görevlerinden çekilerek daha özgür bir hayat yaşamak için eşi Meghan'la California'ya yerleşmesiyle ilgili süreçte medyanın aşırı ilgi ve takibinden şikayetini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.