Rol arkadaşlarından "Profesör McGonagall"a veda

Rol arkadaşlarından  "Profesör McGonagall"a veda
Dünyaca ünlü oyuncu Maggie Smith'in ölümüyle sarsılan Hollywood yıldızları, yayımladıkları taziye ve anma mesajlarıyla Smith'e saygı ve sevgilerini dile getirdi.

Harry Potter serisinde "Profesör McGonagall" karakterini canlandıran ünlü Hollywood yıldızı Maggie Smith, cuma günü hayatını kaybetti. 89 yaşındaki usta oyuncunun rol arkadaşları üzüntülerini taziye mesajlarında ifade etti. Emma Watson, Smith için, "Ne kadar büyük biriyle aynı ekranı paylaştığımın değerini ancak bir yetişkin olduğumda anladım." dedi. Daniel Radcliffe ise "Efsane kelimesi çok fazla kullanılıyor ama sektörümüzdeki herhangi biri için geçerliyse o zaman kendisi için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

'MUHTEŞEM SİVRİ BİR DİLİ VARDI'

Radcliffe, televizyon filmi olan David Copperfield'da kendisine karşı "inanılmaz derecede nazik" olduğunu söylediği Smith'i şu sözlerle andı:

“Maggie Smith ile ilk tanıştığımda 9 yaşındaydım ve ilk işim olan David Copperfield için sahneleri okuyorduk. Onun hakkında, ailemin onunla çalışacak olmam karşısında hayrete düşmüş olması dışında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum. Onun hakkında bildiğim bir diğer şey de bir Dame olduğuydu, bu yüzden tanıştığımızda ona sorduğum ilk şey, 'Sana Dame dememi ister misin?' oldu. Güldü ve 'Saçmalama!' gibi bir şeyler söyledi. Onunla tanışacağım için gergin hissettiğimi ve ardından beni hemen rahatlattığını hatırlıyorum. O çekimde bana karşı inanılmaz derecede nazikti ve ardından Harry Potter filmlerinde onunla 10 yıl daha çalışacak kadar şanslıydım. Sert bir zekaya sahipti, muhteşem sivri bir dili vardı, aynı anda hem korkutup hem de büyüleyebiliyordu ve herkesin size söyleyeceği gibi son derece komikti. Onunla çalışabildiğim ve sette onunla vakit geçirebildiğim için kendimi her zaman inanılmaz derecede şanslı sayacağım. Efsane kelimesi çok fazla kullanılıyor ama sektörümüzdeki herhangi biri için geçerliyse o zaman kendisi için de geçerlidir. Teşekkürler Maggie.”

MAGGIE EFSANESİ

Harry Potter serisinde Hermione Granger'ın rolünü üstlenen Emma Watson ise Harry Potter ve Ölüm Yadigarları setinde çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak Smith'i böyle anlattı:

"Daha gençken Maggie efsanesi hakkında hiçbir fikrim yoktu. Birlikte aynı alanı paylaşacak kadar şanslı olduğum kadın... e kadar büyük biriyle aynı ekranı paylaştığımın değerini ancak bir yetişkin olduğumda anladım. Gerçek, dürüst, komik ve kendine saygılıydı. Maggie, çok sayıda erkek profesör vardı ve Tanrı aşkına sen kendi başının çaresine baktın. Tüm nezaketin için teşekkür ederim. Seni özleyeceğim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.