Sanat Dünyasının acı kaybı! Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Sanat Dünyasının acı kaybı! Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Türk televizyonlarına adını altın harflerle yazdıran, "Evet - Hayır" yarışmasının sunucusu Erkan Yolaç, 89 yaşında hayatını kaybetti.

TRT ekranlarında ’Evet-Hayır' yarışmasını sunan, ve yıllar geçmesine rağmen hafızalara kazınan yarışamanın efsanevi sunucusu Erkan Yolaç hayatını kaybetti. 89 yaşındaki Yolaç uzun süredir tedavi altındaydı.

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan, tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı, sunucu Erkan Yolaç uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 89 yaşındaki Yolaç, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ünlü ismin kaldığı hastaneden ölümün ardından bir açıklama paylaşıldı. Açıklamada; "Solunum sıkıntısı nedeni ile hastanemize başvurmuş olan değerli televizyoncu Erkan Yolaç’ın tedavisi multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmüştür. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan hastamız maalesef çoklu organ yetmezliği nedeniyle 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00’de vefat etmistir. Kendisine rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Yolaç

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?

24 Şubat 1935'te Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Alpullu Şeker Fabrikası’nın revirinde doğan Erkan Yolaç, bir sene Saint Joseph lisesinde okudu ardından Kenan Evren Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Üniversitede Güzel Sanatlar Akademisi’nden 1959 yılında iç mimar olarak mezun olan Yolaç, Ankara Radyosu’na sınavsız girerek bayram özel eğlence programında görev yaptı. 1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu.

Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalıştı. Daha önce İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yapılan "Evet- Hayır" adlı yarışmayı kendi tarzına uyarlayarak ilk defa 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahnede uyguladı. Bu yarışmada yarışmacılar iki dakika boyunca Yolaç'ın sorularını Evet ya da Hayır kelimesini kullanmadan yanıtlamaya çalışırdı.  Erkan Yolaç, 21 Mart 1976 tarihinde Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evlendi. Göksu adında kızı, Mehmet adında oğlu var. 

Yolaç'ın rol aldığı filmler:

  • 1973 - Sevda Yolu
  • 1964 - Can Düşmanı
  • 1964 - Yılların ardından
  • 1964 - Muhtesem serseri
  • 1962 - Lekeli Kadın 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.