Yargı dizisinden ‘bağımsız yargı’ göndermesi: Özgürlüğün kısıtlanmasına...

Yargı dizisinden ‘bağımsız yargı’ göndermesi: Özgürlüğün kısıtlanmasına...
Kanal D ekranlarında geçirdiği üç sezonun ardından final kararı alan “Yargı” dizisinin dün akşam ekrana gelen yeni bölümünde yargı kararlarının hiçe sayılmasına ve bağımsız yargıya gönderme yapıldı. Çok konuşulan sahnede; "Hakkında tahliye ya da beraat kararı verilen birinin özgürlüğünün bir saniye bile kısıtlanmasına taraftar değilim" ifadeleri kullanıldı.

95'inci bölümüyle ekranlara veda etmeye hazırlanan Ay Yapım imzalı "Yargı" dizisinin dün yayınlanan bölümünde hakim hanıma hayat veren Zeynep Özan’ın sahnesi dikkat çekti.

Daha önce Ilgaz’ın (Kaan Urgancıoğlu) beraat kararını veren hakimenin bu kez Çınar’ın (Arda Anarat) davasındaki sözleri gündem oldu.

Zeynep Özan’ın hayat verdiği hakim şunları söyledi:

"Sistemimizde tahliye işleminin gerçekleşmesi için mahkemeden cezaevine geri götürürler. Halbuki yargı kararlarıyla serbest kalan birini bir dakika bile tutamazsın. Hakkında tahliye ya da beraat kararı verilen birinin özgürlüğünün bir saniye bile kısıtlanmasına taraftar değilim…"

Bu sözler mahkemenin beraat kararına rağmen serbest bırakılmayan ve milletvekiliği düşürülen Can Atalay başta olmak üzere yargı kararlarının hiçe sayılmasına gönderme olarak algılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.