Almanya'da yeni 'Maymun Çiçeği' varyantı: İlk vaka tespit edildi!

Almanya'da yeni 'Maymun Çiçeği' varyantı: İlk vaka tespit edildi!
Maymun çiçeği virüsü (mpox) DSÖ tarafından "uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu" olarak ilan edilmişti. Afrika başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde görülen virüse ait yeni varyantın ilk vakası Almanya'da tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan ettiği Maymun çiçeği virüsü (mpox), Afrika dışında da yayılmaya başladı.

Almanya Robert Koch Enstitüsü (RKI), yeni varyantın Almanya'da ilk kez görüldüğünü ve bu vakada bulaşmanın yurtdışından kaynaklandığını bildirdi.

thumbs-m-c-e9cbb1b8f2cd51063c56bd19fb5f7b5b.jpg

RKI, 18 Ekim'de tespit edilen bu yeni varyantla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda genel nüfus için risk düşük” değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte, durumu yakından izlemeye devam edeceklerini ve gerekli olduğu takdirde önlemleri güncelleyeceklerini belirtti.

YENİ VARYANT NASIL BULAŞIYOR?

Yeni mpox varyantının bulaşması için yakın fiziksel temas gerektiği vurgulandı. Özellikle temasla yayılan virüs, ülkede henüz yaygın bir tehdit oluşturmasa da uzmanlar dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Almanya’daki ilk yeni mpox varyantı vakası, ülke genelinde yakından izleniyor. RKI'nin yaptığı açıklamaya göre, genel nüfusun risk altında olmadığı düşünülse de her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.