Bahçeli'den ‘4. madde' tepkisi: Şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

Bahçeli'den ‘4. madde' tepkisi: Şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. maddesine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli, "Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezindeki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından açıklama yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiği yönündeki sözlerine yanıt veren Bahçeli, bu tür görüşlere karşı MHP'nin tavrının kesin olduğunu belirtti. Bahçeli, "Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir" diyerek, bu tür söylemleri kesin bir şekilde reddetti.

STRATEJİK AKILLA YÜRÜYECEĞİZ

Bahçeli, parti içindeki çalışmalar ve ülke gündemine dair değerlendirmelerinde, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunların ele alındığını ve MHP’nin bu süreçte stratejik bir akılla hareket edeceğini vurguladı. Bahçeli, “Ülkemizi zora sokan meseleler masaya yatırıldı, partimizin saha çalışmaları değerlendirildi” dedi.

KUMPASLAR VE FİTNE ODAKLARI

Türkiye'nin önünü kesmek isteyen grupların organize faaliyetlerini artırdığına dikkat çeken Bahçeli, bu tür oyunlara karşı taviz vermeyeceklerini belirtti. "Kumpas şiddetlenmiş, kundakçılar çoğalmıştır" diyerek, fitne odaklarının faaliyetlerine karşı mücadele edeceklerini söyledi.

TERÖRLE MÜCADELE VE GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Bahçeli, terörle mücadelede yaralanan ve malul gazi olarak kabul edilmeyen vatandaşlara da değinerek, bu kişilerin hak ettikleri haklardan yararlanması gerektiğini ifade etti. “Gaziliğin yüzdelik derecesi, oranı olmaz” diyen Bahçeli, TBMM'nin bu konuyu çözmesi gerektiğini vurguladı.

TEHDİT ARTIYOR: HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL

Lübnan'da yaşanan dijital saldırılara da değinen Bahçeli, siber tehditlerin artık her yeri riskli hale getirdiğini belirtti. "Artık hiçbir yer güvenli değildir, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır" diyen Bahçeli, bu konuda dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.

ANAYASA’NIN 4. MADDESİNE NET TAVIR

Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmaya girmeyeceklerini belirterek, "MHP’ye Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili yoklama yapmak hiç kimsenin hakkı değildir" dedi. Bu maddelerin değiştirilemez olduğunu ve MHP'nin bu konuda kararlı duruşunu sürdüreceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.