Arda Güler, dünya basınında manşetlerde: 'Türkiye için sihrini yaptı'

Arda Güler, dünya basınında manşetlerde: 'Türkiye için sihrini yaptı'
A Milli Futbol Takımımızın genç yıldızı Arda Güler, Hollanda ile oynanan çeyrek final mücadelesindeki asistiyle dünya basınında büyük yankı uyandırdı. İspanyol gazetesi Diario AS, Arda Güler hakkında "Türkiye için sihrini yaptı" dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda’ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Ancak, genç yıldız Arda Güler'in sergilediği performans ve yaptığı harika asist dünya basınında öne çıktı. Savunma oyuncumuz Samet Akaydın'ın kafa golüne yaptığı muhteşem asistle dikkat çeken Arda, uluslararası medyada büyük övgü aldı.

G R3Ql J Pbg A A M P4O

‘TÜRKİYE İÇİN SİHRİNİ YAPTI’

İspanyol gazetesi Diario AS, Arda Güler için "Güler Türkiye için sihrini yaptı. Arda Güler harika ilk yarı geçirdiği maçta hücumda hem özgür hem çok rahattı. Savunmaya verdiği destekle önemli topları keserken Samet Akaydın’ın golünde bu kez sihri sağ ayağıyla yaptı ve nefis bir orta izledik." yorumunu yaptı.

G R1E1Gaac A Uk V B J

‘DAHİ ARDA’NIN ŞAŞIRTAN ASİSTİ’

Türkiye'nin golünü "Dahi Arda’nın şaşırtan asisti" ifadesi ile değerlendiren Hollandalı haber sitesi AD, "Dahi Arda’nın şaşırtan asisti. Sert Türklere karşı futbol oynamak zorken buna bir de dahi Arda’nın sağ ayağıyla yaptığı orta eklendi. Hem kaleci hem savunma çaresiz kalınca Türkiye’nin golü geldi. Arda’nın bir inanılmaz vuruşu da direkten dönünce rahat bir nefes aldık." dedi.

G R1 X K A9 W I A Alb M C

İngiliz Daily Mail gazetesi ise, "Berlin’de Türk lokumu. Türkiye bir ritim buldu ve orta sahaya hakim olmaya başladı. Her ataklarına gürültü patlamaları eşlik etti. Samet Akaydın’ın açılış golü, Güler’in lezzetli ve alaycı bir ortasıyla geldi." sözlerini kullandı.

G R1 Il14 W8 A A91 Fp

‘ÇILGIN BİR ORTA’

MARCA’da şu ifadelere yer verildi: "Çılgın bir orta! Arda Güler’in sağ ayağıyla yaptığı orta. Bir yay gibiydi. Topu ortaladığında defans oyuncuları ve kaleci Verbruggen’i tereddüt ettirdi ve Samet Akaydın kafa vuruşuyla Türkiye’yi öne geçiren golü attı. Çılgın bir ortaydı."

G R1 X K A9 W I A Alb M C

MUNDO DEPORTİVO: Arda Güler’in sağ ayağıyla ikinci direğe yaptığı orta ve Akaydın’ın golü Berlin stadyumunu ayağa kaldırdı.

LA GAZZETTA DELLO SPORT: Ne ortaydı ama! Arda’nın sağ ayağıyla verdiği kavis ve sonrasında gelen gol.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.