Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kupa sahibini buldu. Gecenin maçında İspanyol temsilcisi Real Madrid, Alman ekibi Borussia Dortmund'u 2-0 mağlup ederek organizasyonda 15. kez mutlu sona ulaştı. Milli oyuncumuz Arda Güler, tarihte Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk futbolcu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon İspanyol devi Real Madrid...

DEVLER LİGİ'NDE 15. KEZ ŞAMPİYON

Finalde Alman ekibi Borussia Dortmund ile karşılaşan eflatun-beyazlılar rakibini 2-0 mağlup ederek 15. kez mutlu sona ulaştı.

Webley Stadyumu'nda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde ilk yarıda oyun üstünlüğünü ele geçiren taraf Dortmund oldu. Sarı-siyahlılar, yakaladığı net pozisyonları skora dönüştüremeyince takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Real Madrid ikinci yarı maçta daha etkili olan taraftı. Eflatun-beyazlılar, 73'te Carvajal ile sessizliği bozarken, Vinicius Jr, 83'te takımını rahatlatan ve farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

Bu sonuçla Carlo Ancelotti'nin öğrencileri maçı 2-0 kazandı ve Şampiyonlar Ligi kupasını 15. kez müzesine taşıdı.

New Project Reall-1

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ

Dev finalin 90 dakikasında süre alamayan Arda Güler, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Güler, A Milli Takım forması giyen ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu olmayı başardı.

KROOS VE REUS VEDA ETTİ

Şampiyonlar Ligi finali aynı zamanda vedalara da sahne oldu.  Alman yıldız Toni Kroos, Real Madrid'e Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla veda etti. Toni Kroos, EURO 2024 sonrası futbolu bırakacak.

Alman ekibi Dortmund'un tarihine damga vuran Marco Reus da takımıyla son Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve taraftarıyla kucaklaşarak takımına veda etti.

ANCELOTTI 5. KEZ ŞAMPİYON

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, kariyerinde 5'inci kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı. İtalyan teknik adam, Real Madrid ile 3 kez, Milan'da ise 2 kez bu şampiyonluğu yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.