Bakan Bak'tan Paris 2024 açıklaması: İmkanlarını kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecek

Bakan Bak'tan Paris 2024 açıklaması: İmkanlarını kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecek
Türkiye, Paris 2024 Olimpiyatları’ndan 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile dönerek, 1984 Los Angeles'tan bu yana ilk kez bir yaz olimpiyatını altın madalya kazanamadan tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, alınan sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, federasyonlara üst düzey imkanlar sunulduğunu belirterek "Bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir." dedi.

Paris 2024'ün kapanış töreni ile birlikte olimpiyat ateşi söndü ve 206 ülkeden 10 bin 500 sporcunun katıldığı büyük etkinlik sona erdi.

32 branşta gerçekleştirilen 329 yarışmanın ardından Türkiye, 101 sporcuyla katıldığı Paris 2024’ten 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile döndü ve genel sıralamada 64. oldu. Bu sonuç, 40 yıl aradan sonra Türkiye’nin bir yaz olimpiyatını altın madalya kazanamadan tamamlamasına neden oldu.

‘FEDERASYONLAR BUNUN HESABINI VERECEKTİR’

Olimpiyatların ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris’te mücadele eden tüm sporculara teşekkür ederek, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecektir." dedi.

'İLKLERE İMZA ATAN SPORCULARIMIZ OLDU'

Oyunlar öncesinde beklentilerin daha yüksek olduğunu belirten Bakan Bak, madalya üzerinden değil, spora yapılan katkı üzerinden duruma baktığını ifade etti. "Olimpiyatlar, sporun zirvesi. Burada madalya alan, madalyaya yaklaşan ve özellikle ilklere imza atan sporcularımız oldu" diyen Bakan Bak, atıcılık ve okçulukta kazanılan madalyaların ve genç yüzücü Kuzey Tunçelli'nin ilk kez finale kalmasının, gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.

Federasyonlara sağlanan desteklerin yeterli olduğunu belirten Bak, "Devlet olarak her türlü imkanı federasyonlarımıza ve sporcularımıza sunduk. Ancak burada herkesin ders çıkarması gerekiyor. Federasyonların da" şeklinde konuştu.

2028 LOS ANGELES HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Paris 2024’ün ardından hemen Los Angeles 2028 için hazırlıklara başlayacaklarını belirten Bakan Bak, sporcuların daha profesyonel süreçlere ihtiyacı olduğunu ve bu süreci en iyi şekilde yürüteceklerini söyledi. Federasyon seçimlerinin yaklaşmakta olduğunu hatırlatan Bak, "Biz de kulüpler de federasyonların karnesini değerlendirecek. Sporcularımıza olan desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Bak, her zaman sporcuların yanında olduklarını belirterek, "Dünyada sporculara ödül veren çok az ülke var. Madalya almak, başarılı olmak her zaman kolay değil. Ancak bu süreçten ders çıkarmalıyız ve daha iyiye gitmeliyiz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.