"Dört büyükler" durdurulamıyor (!)

Türk futbolunda "Dört büyükler" olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un bonservis ödemeleri dudak uçuklatıyor. Şampiyon armalar, bu sezon sadece bonservis ve futbolcu/antrenör ücretlerine toplam 487 milyon avro harcadı.

Türk futbolunda her sene zarar eden/açıklayan ve bağımsız denetçilerce "borca batık" şeklinde tanımlanan "Dört büyükler", son yıllarda döviz kurundaki artış karşısında dahi yüksek bedelli sözleşmeler imzalamaya devam etti.

Bu sezon salt bonservis ve futbolcu/antrenör ücretlerine Fenerbahçe 160,2 milyon avro, Galatasaray 152,7 milyon avro harcayarak rekor giderlere ulaştı.

Beşiktaş'ın 90,1 milyon avro yükümlülük altına girdiği sezonda, Trabzonspor'un kasasından 84,1 milyon avro çıktı.

Bu rakamlara son 3 ayın (Mart, Nisan, Mayıs) hak edişleri de eklendiğinde yapılan harcamanın 500 milyon avronun üzerine çıkması öngörülüyor.

SON 10 SEZONUN BİLANÇOSU: 3 MİLYAR 533 MİLYON AVRO

"Dört büyükler"in son 10 sezonda aynı kalemlerdeki gideri 3 milyar 533 milyon avro oldu.

Galatasaray 1 milyar 38 milyon avro, Fenerbahçe 1 milyar 34 milyon avro, Beşiktaş 831 milyon avro ve Trabzonspor 631 milyon avro harcadı.

MANCHESTER CİTY'NİN PARA ÖDÜLÜ 134,9 MİLYON AVRO

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezon bonservis ve futbolcu/antrenör ücret giderleri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son şampiyon Manchester City'nin kazandığı para ödülünden daha fazla.

BONSERVİS REKORU, AVRUPA'DA BAŞARI GETİRMEDİ

"Dört büyükler", son 10 sezonda sadece 2 kalemde 3,5 milyar avro harcamasına karşın Avrupa kupalarında pek varlık gösteremedi.

Takımların en iyi derecesi; Beşiktaş’ın 2017-2018'de UEFA'nın 2 numaralı kupası Avrupa Ligi'nde, Fenerbahçe'nin de bu sezon 3 numaralı kupa Konferans Ligi'nde çeyrek final oynamaları oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.