Dünya milli sporcu Yusuf Dikeç'i konuşuyor! Rahatlığıyla olimpiyatlara damga vurdu

Dünya milli sporcu Yusuf Dikeç'i konuşuyor! Rahatlığıyla olimpiyatlara damga vurdu
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış stiliyle dünya çapında dikkatleri üzerine çekti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya elde eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Türk spor tarihine adlarını yazdırmayı başardı. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde düzenlenen finalde, Damir Mikec ve Zorana Arunovic'in yer aldığı Sırbistan takımı ile karşılaştı.

G T2C6Nw W4 A A3 Ojl

EKİPMANSIZ ATIŞ YAPTI

Büyük bir çekişmeye sahne olan ve heyecan dolu karşılaşmayı 16-14 kaybeden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, gümüş madalya kazandı. Yusuf Dikeç'in kulaklıksız ve tek eli cebinde atış yaparak madalya kazanması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Dikeç'in Sırp rakibi ise bulanıklığı önlemek için ek lensler, daha hassas atışlar için özel lensler ve ortam gürültüsünü engellemek için kulak koruyucuları kullanması nedeniyle dış basında mizah konusu oldu.

"Sen vs kız arkadaşının sana hakkında endişelenmemeni söylediği adam." ve ”Bir Türk, sadece gözlüğüyle geldi ve gümüş madalya kazandı" gibi paylaşımlar çok dikkat çekti.

Dikeç'in bu başarısı, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sporseverler arasında büyük bir hayranlık uyandırdı. Sporun özünü, yeteneği ve azmi ön plana çıkaran bu başarı, olimpiyat ruhuna yakışır bir örnek teşkil etti.

G T1Bmq X X Q A Et Id4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.