Emilia-Romagna GP'sinde Enea Bastianini birinci oldu

Emilia-Romagna GP'sinde Enea Bastianini birinci oldu
MotoGP Emilia-Romagna Grand Prix'sinde Enea Bastianini, Ducati ile zafer elde etti. Ducati, 100. grand prix zaferiyle markalar şampiyonluğunu garantiledi.

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı olan Emilia-Romagna Grand Prix'sinde, Ducati Lenovo takımının İtalyan sürücüsü Enea Bastianini, birinci olarak önemli bir başarıya imza attı. Yarış, Rimini’de bulunan 4,2 kilometrelik Uluslararası Misano Marco Simoncelli Pisti'nde gerçekleşti.

DUCATİ'NİN 100. GRAND PRİX ZAFERİ

Yarışın son turunda Jorge Martin’i (Prima Pramac) geride bırakan Bastianini, Ducati'nin 100. grand prix zaferini kazandı. Bu sonuçla birlikte Ducati, sezon bitmeden markalar şampiyonluğunu garantilemiş oldu.

MARTİN İKİNCİ, MARQUEZ ÜÇÜNCÜ

Pilotlar klasmanında lider konumda bulunan İspanyol Jorge Martin yarışı ikinci sırada tamamlarken, Marc Marquez ise üçüncü olarak podyumu tamamladı.

BAGNAİA KAZA YAPTI

Yarışta dikkat çeken bir diğer olay, Francesco Bagnaia'nın 21. turda kaza yaparak yarış dışı kalmasıydı. Bu durum, Martin'in şampiyonluk mücadelesinde büyük bir avantaj yakalamasına neden oldu.

SIRADAKİ YARIŞ: ENDONEZYA GRAND PRİX'Sİ

MotoGP sezonunun 15. ayağı Endonezya Grand Prix'si 29 Eylül’de düzenlenecek. Pilotlar klasmanında Jorge Martin 341 puanla liderliğini sürdürüyor.

Pilotlar Klasmanında İlk 5 sıralaması şu şekilde:

1. Jorge Martin (İspanya): 341 puan

2. Francesco Bagnaia (İtalya): 317 puan

3. Enea Bastianini (İtalya): 282 puan

4. Marc Marquez (İspanya): 281 puan

5. Brad Binder (Güney Afrika): 165 puan

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.