EURO 2024 bugün başlıyor: Halil Umut Meler sahada, Süper Lig'den 25 yıldız turnuvada

EURO 2024 bugün başlıyor: Halil Umut Meler sahada, Süper Lig'den 25 yıldız turnuvada
Halil Umut Meler'in yönetiminde başlayacak büyük turnuvada Süper Lig'den 25 yıldız futbolcu mücadele edecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 için hazır mısınız?

Futbol dünyasının dört gözle beklediği EURO 2024 heyecanı, bugün Almanya'da başlıyor! Bir ay sürecek bu büyük futbol şöleninde, 24 takım Avrupa'nın en iyisi olmak için sahaya çıkacak. Almanya'nın 10 farklı şehrinde düzenlenecek turnuva, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

TURNUVA FORMATI VE ÖNEMLİ TARİHLER

EURO 2024'te, her grupta dörder takım yer alacak ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi dört grup üçüncüsü son 16 turuna yükselecek. Turnuva, tek maç eleme usulüyle devam edecek. Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz'da, yarı final maçları ise 9-10 Temmuz'da oynanacak. Turnuvanın zirve noktası ise 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda yapılacak final maçı olacak.

HALİL UMUT MELER'İN İLK AVRUPA ŞAMPİYONASI

EURO 2024'te görev alacak tek Türk hakem olan Halil Umut Meler, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalacak. Meler'e yardımcı hakem olarak Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy eşlik edecek. Alper Ulusoy ise VAR hakemi olarak görev yapacak.

Halil Umut Meler3

SÜPER LİG'DEN 25 OYUNCU EURO 2024'TE

Geçen sezon Süper Lig'de forma giyen 25 futbolcu, EURO 2024'te ülkelerini temsil edecek. Fenerbahçe'den 7, Galatasaray ve Beşiktaş'tan 4'er oyuncu ile Süper Lig, turnuvaya en çok oyuncu gönderen 6. lig olma unvanını kazandı.

ALMANYA, İKİNCİ KEZ EV SAHİBİ

Almanya, 1988'den sonra ikinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Organizasyonu Türkiye ile çekişmeli bir yarışın ardından kazanan Almanya, Avrupa Şampiyonası'nı birden fazla düzenleyen 4. ülke olarak tarihe geçti.

Futbolseverler için unutulmaz bir deneyim sunacak olan EURO 2024, heyecan dolu maçları ve renkli atmosferiyle yaz aylarına damga vuracak. Siz de bu büyük futbol şölenine ortak olmak için sabırsızlanıyor musunuz? Hazır olun, çünkü EURO 2024 başlıyor!

Fggggg-1

Fvggvvvf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.